Mad Retter:

Vegetar pizza m. kartofler, løg & ost
Pakoras m. grønkål
Savojkål salat m. tomat, peberfrugt & gedefeta
Humus

Vegetar burger
Ovnstegte kartofler
Salat
Drueagurker
Hjemmelavet ketchup

Lakse frikadeller
Karry ris
Spinatpakoras
Rødkålssalat m. appelsin

 

Tomatris
4 pers.

  • 1 dl olivenolie
  • 2 stk løg
  • 1-2 spsk paprika
  • 1-2 spsk salt /urtesalt
  • 1/2 -1 tsk chilipulver eller knust
  • 1 dåse hk tomater
  • 1 lille dåse tomatpure
  • 400 gram brune ris eller / basmatris
  • Ca. 6 dl vand
  • Mandler efter eget behov

Steg løgene i olie til de har fået lidt gyldenbrune.

Tilsæt paprika/salt/chili og risene og vend det lidt rundt ved svag varme.

Hæld hk.tomater/tomatpure og vand og lad det små simre ved svag varme til vandet er opsuget( ligesom alm ris ).

Tilsæt mandler efter behov og lad det trække i ca 5-10 minutter.


Sød kartoffelfad/ grøntsags fad
4 pers.

  • 4-5 stk sød kartofler
  • 2 stk løg rød/hvid
  • 1/2-1 dl olie
  • Krydderier salt/ peber
  • Andre krydderier du kan bruge kan evt være timian / basilikum/ oregano/ hvidløg / chili/ paprika osv 

Grøntsagerne skrælles og skæres i skiver eller tern.

Blandes med olie og krydderi og lægges i ildfast fad beklædt med bagepapir 

I ovn i ca 25-30 minutter ved 175 grader (varmluft)

Kan blande mange forskellige grøntsager i feks.

  • Pastinak
  • Gulerødder
  • Selleri
  • Rødbeder
  • Squash
  • Butternuts / græskar / hokaido
  • Frisk baby spinat
  • Peberfrugter
  • Cherry tomater / tomater
  • Friske krydder urter


Pakoras
4 personer

  • 300 gram kikærte mel
  • Ca. 1 dl vand
  • Krydderier salt / peber
  • Andre krydderier chili / hvidløg / mexikanske krydderier / friske krydder urter /
  • timian / basilikum / oregano / karry / og hvad man ellers har lyst til.
  • Olie
  • Fyld :baby spinat/spinat fra frost/blomkål eller broccoli i små bukettereller revet groft/ faktisk kan man bruge alle slags grøntsager hvad man har lyst til at bruge eller hvad man lige har i køleskabet.

Kikærte mel og vand blandes til en tyk jævning .

Krydderier tilsættes.

Fyldet tilsættes efter behov( så det stadigvæk er som en tyk jævning med grøntsager)

Steges i olie som små deller /panderkager i mærklige former.

Giv dem en god gyldne brun skorpe ( vent med at vende dem til de har fået en god skorpe)

Kan serveres til alt slags mad.

 

Hummus
4-6 personer

  • 250 gram kikærter ( enten rå som lægges i blød i 12 timer og efter det hældes vandet fra og koges i nyt vand i ca.35 minutter eller man køber kikærter på dåse )
  • Vand ( fra dåse eller vandet fra kogningen)
  • Ca. 1/2 dl sesamolie / olivenolie
  • Evt tahin(tahini)
  • Salt og peber
  • Frisk hvidløg eller pulver /granulat efter smag

Kikærterne blendes med hvidløg /krydderier/olie og evt tahin (tahini).

Blendes til det har en god cremet konsistent.

Serveres som tilbehør ( dressing / sovs/dip)


Falafel
4-6 personer

  • 300/350 gram kikærter fra dåse (drænet)
  • 1/2 rødløg
  • 1/2 stk rød peberfrugt
  • 1/2 stk gul peberfrugt
  • 1/2 stk grøn peberfrugt
  • 1-2 knuste hvidløg eller hvidløgspulver eller granulat.
  • 1-2 friske røde chili eller lidt knust tørret chili
  • 1 tsk koriander gerne frisk eller tørret
  • 1/2 tsk karry 
  • 150-200 gram kikærtemel
  • Salt og peber
  • Evt æg ( kan undlades hvis dejen er våd nok til at vende i hirseflager)
  • Hirseflager
  • Olie 

Bland alle ingredienser sammen I en foodprocesser og blend det godt sammen til en god jævn masse.

 (massen skal være rimelig fast så det kan rulles til små boller som valnøddestørrelse)

Vendes evt i æg og derefter i hiseflager.

Opvarm olien til ca.180 grader / god varme til når du putter falafflerne bliver frittet godt til de er sprøde og gyldne brune.


Grov Pesto

  • 200 gram pinje kerner
  • 2 bundter frisk basilikum
  • 2 stk fed frisk hvidløg eller hvidløspulver
  • Salt /peber
  • Olivenolie
  • Vegansk revet ost ( plante baseret ) 

Pinjekernerne sites i oliven olie sammen med hvidløg /salt og peber

Afkøles lidt inden det friske grovhakket basilikum og  revet ost blandes i og lidt extra olie så det er en lækker pesto.


Linsebøffer / krebinetter
4 personer

  • 300 gram røde linser eller grønne linser 
  • 2 stk hakket løg
  • Ca.100 gram hirseflager
  • 1 stk æg
  • Salt og peber
  • Krydderier hvad man har lyst til.
  • Ca. 100 gram grøntsager for at give lidt fugt, så de ikke bliver for tørre.Feks.frisk spinat eller fra frost/ revet grøntsager hvad man evt har i køleskabet .

Linserne koges møre i ca 10-15 min og hæld vandet fra og lad linserne dryppe lidt af i en sigte.

Alle ingredienserne blandes godt sammen til en fast fars som stadigvæk kan formes med hånden og vendes i lidt hirseflager.

Steges i olie på en pande til de har en god skorpe og er gyldne brune.


Svensk pølseret i ovn
4 personer

  • Ca 1 kg kartofler
  • 6-7 dl soya cusine ( madlavnings “fløde”)
  • Salt og peber 
  • 3 spsk paprika
  • 1-2 dåser tomatpasta /purè
  • 1 tsk karry
  • 10 stk kyllinger pølser
  • 2 løg
  • 2-3 spsk olie
  • 2-3 spsk plante smør 

Skræl kartoflerne og skær dem i tern eller små mundrette bidder, lægges i smurt ovnfast fad .

Rør soya cusine/ salt/peber/paprika/karry og tomat purè sammen og det over kartoflerne.sæt i ovn ved 175 grader.Imens det er i ovn så.

Skær pølser og løg i skiver ( halve løg).

Put det i et smurt ovnfast fad og læg smørret i små klatter rundt omkring . Sættes i ovn i ca. 15 minutter .

Derefter hældes pølsemixet over i kartoffelfadet og blandes godt sammen . 

Det hele kommes i ovn igen  i ca 1/2 ved 175 grader til kartoflerne er møre.

Pyntes evt med lidt purløg.


Vegeburger( bøffer)
4 personer

  • 80 gram kartofler
  • 80 gram pastinak
  • 80 gram gulerødder
  • 1 stk løg
  • 1 dåse kidneybønner
  • 4 spsk havregryn
  • 1 stk æg eller lidt husk oprørt i lidt vand.
  • Salt og peber
  • Krydderier efter behov
  • Olie til stegning
  • Selve burger bollen kan I selv lave( opskriften er her på siden ) eller købe .

Skræl kartofler, gulerødder, pastinak og løg og riv det hele på den grove side af rivejernet, kom det i en skål.

Hæld kidneybønnerne  i en sigte så vandet kan løbe fra. Mos derefter bønnerne med en gaffel.

Bland bønnemosen /grøntsagerne/havregryn og (æg eller husk) sammen samles til med salt og peber og krydderier efter egen smag.

Formes som bøffer og steg dem på en pande ved middelvarme til de har en god skorpe og er gyldne brune.

Div tilbehør 

Salat/tomat/agurk / ketchup.

 

Spinatrouladen:
4 personer

  • 5 stk æg
  • 250 gram frossen hakket spinat ( optøet eller optø det ved lige at svitse det i en gryde 
  • og afkøl inden det blandes med æggene)
  • 1 tsk salt 
  • Lidt peber

Slå æggene ud i en skål

Pres vandet fra spinaten og kom det i æggene, tilsæt salt og peber.

Hæld dejen på en bage plade  med bagepapir (ligesom alm roulade)

Bages ved 175 grader i ca 10 minutter.

Lad den afkøle efterfølgende.

Fyld:

  • Ca.1/2 spidskål
  • 1 bundt purløg
  • 100 gram mayonaise
  • 150 gram creme fraiche
  • 300-400 gram røget laks
  • Salt og peber og krydderier efter behov og smag

Snit spidskålet fint -snit purløget og bland det sammen med mayonnaisen og creme fraichen .

Tilsæt det røget laks skåret i lidt mindre stykker og smages derefter til.

Smøres ud over spinatrouladen og rulles derefter sammen og sættes på køl så den kan sætte sig lidt og indtil man skal servere den.

Man kan bruge alle slags kød -fisk-grønt istedet for laks

En rigtig lækker forret  eller ret sammen med salat -pasta-dressing .


Stærk rejesuppe
4 personer

  • 2 stk løg (halve ringe)
  • 2 stk grønne peber i strimler
  • 2 stk røde peber i strimler
  • Salt-peber-paprika-karry-chili efter smag
  • 2 dåser flåede hakket tomater
  • 1 dåse kokosmælk
  • 400 gram dybfrosne rejer
  • Lidt grøntsags boullion 
  • Olie 

Løg-peberfrugt og krydderier svitses i olie derefter tilsættes flåede hakket tomater 

Og kokosmælken og koges i ca 5-10 minutter.

Inden serveringen tilsættes rejer og får lige et lille opkog 

Kan servers med ris eller fladbrød-flute.

 

Grøntsags frikadeller/ bøffer
4 personer

  • 1 stk knoldselleri
  • 1-2 æg 
  • 1 spsk husk
  • Salt-peber
  • Krydderier efter smag( timian -oregano-basilikum er godt til knoldselleri)
  • Olie

Skær skallen af knoldsellerien og riv den groft .

Blandes med æg-husk og krydderier.

Steges i olie på pande til de er gyldne brune og bruges som tilbehør til alt slags mad.

Man kan bruge alle slags grøntsager feks pastinak-rødbede-gulerod eller blande hvis man har rester i køleskabet der trænger til at bruges.


Sød kartofler i kokos-karrysovs
4 personer

  • 2-3 store eller 4-5 små sød kartofler
  • 1-2 stk løg
  • 2 stk fed hvidløg
  • Olie
  • 1-2 spsk karry
  • Evt citrongræs
  • 1-2 grøntsagsboulion terninger
  • 5-6 dl vand
  • 1-2 dåser kokosmælk
  • 150 gram frisk baby spinat
  • Salt og peber

Skæl sød kartfolerne og skær dem i tern .

Skær løgene i skiver og enten skær hvidløget fint eller pres dem i hvidløgspresser.

Svits det i olie i en gryde i ca 5 minutter derefter tilsæt karry -citrongræs og svits lidt videre.

Tilsæt boullion og vand og lad det simre i ca.10 minutter.

Imens skyl spinaten og tilsæt det sammen med kokosmælken til spinaten er faldet sammen og det smages til med salt og peber.

Retten kan serveres med ris-pasta-quinoa-nudler.


Fiske krebinetter med laks/rejer/kartofler
4 personer

  • 250 gram sej/torsk( optøet eller frisk)
  • 100 gram laks (optøet eller frisk)
  • 100 gram rejer(optøet eller fra spand)
  • 100 gram kogte kartofler ( måske har man nogen fra dagen før )
  • 50 gram kartoffelmel
  • 1-2 stk æg
  • Salt og peber

Sej-torsk hakkes groft eller køres i gennem en kødhakker eller foodprocesser eller minihakker.

Laks skæres i små tern .

Kartoflerne Moses godt og alle ingredienserne blandes til en god jævn fars. 

Formes som krebinetter og vendes i havregryn eller boghvedegryn lægges på bagepapir på bageplade og der hældes lidt olie over hver krebinet og sættes i ovn 175 grader i ca 25 minutter.

Hvad man vil há til er op til en selv.

 

Brød:

Stenalderrugbrød
1 stk

  • 150 gram hakket mandler
  • 150 gram græskarkerner
  • 100 gram sesamfrø
  • 100 gram hørfrø
  • 100 gram solsikkekerner
  • 1 dl olie (olivenolie)
  • 2 tsk salt 5 stk æg

Alle ingredienser blandes sammen og kommes i en smurt rugbrødsform eller med bagepapir .

Man kan godt putte lidt revet gulerod eller revet squash i for at gøre rugbrødet lidt mere lækkert.

Bages ved 160 grader (varmluft) i ca. 1 time .

 

Knækbrød

  • 1 dl risflager
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl solsikkerkerner
  • 1 dl græskarkerner
  • 2,5 dl rismel
  • 1 dl boghvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1 1/4 dl olivenolie
  • 2 dl vand
  • 1 æg til penseling

Rist evt alle kernerne .

Bland alle ingredienserne sammen.

Deles i 2 og rulles ud mellem 2 stk bagepapir

Portionen giver 2 bageplader med knækbrød

Skæres i passende stykker

Pensles med æg.

Bages ved 200 grader i ca. 15-20 minuter


Chiaknækbrød med basilikum
Ca. 16 stk

  • 2,5 dl hørfrø
  • 1 dl chiafrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl græskarkerner
  • 1/2-1 tsk salt
  • 2-3 tsk basilikum
  • 3 dl vand

Opvarm ovnen til 150 grader

Bland alle kerner sammen i en skålsammen med krydderier

Hæld vand i og rør godt .Dejen er nu meget våd og det skal den være. Lad dejen stå i ca. 5-10 minutter, så hørfrø og chia frø gelere

Spred kerne blandingen ensartet ud på en bageplade med en dej skraber 

Snit firkanter med en pizza skærer eller skarp kniv

Bages I ovn i ca 1 -1 1/2 time til de er let gyldne .

Lad dem afkøle og bræk dem fra hinanden i de stykker du har skåret dem i.

Virkelig lækker knækbrød.


Snobrød ( glutenfri)

  • 2 dl vand
  • 50 gram gær
  • 1/4 tsk salt
  • 30 gram olie
  • 2 tsk husk / loppefrøskaller
  • 225 gram glutenfri mel ( feks. Rismel / boghvede mel/ quinua mel)
  • 75-100 gram majsmel

Vand, gær ,salt olie og husk røres godt sejt .

Står og hviler ca. 5-10.

Derefter røres tør varerne i.

Dejen er godt klistret , så det er en fordel at smøre hænderne ind i olie eller engangs handsker , 

før dejen sættes på pinde.


Opskrift på rugbrød

  • 6 dl vand
  • 50 gram gær
  • 1 spsk fiberhusk/ loppefrøskaller
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk honning/ ahornsirup
  • 100 gram boghvedeflager eller quinua flager
  • 100 gram hirseflager
  • 100 gram majsmel
  • 100 gram boghvede mel eller quinua mel
  • 1 spsk kulør
  • 100 gram hørfrø
  • 100 gram græskarkerner
  • 100 gram solsikkekerner

Bland vand ,fiberhusk , salt og honning i en skål eller røremaskine og pisk i ca. 5 min. Lad massen stå lidt og hvile i ca.15 min . Tilsæt resten af ingredienserne og rør godt sammen i ca.5 min. Smør 1 eller 2 brødform ca 2 liters og hæld dejen( 1 stort eller 2 små rugbrød) . Glat overfladen med olie/vand med en ske.Lad det hæve i ca. 2 timer. Brødet bages ved varmluft ovn ved 175 grader i ca. 1 1/2 -2 timer. Efter bagning afkøles det på brødrist.

Brødet kan fryses.


Tærtedej (glutenfri)
Til 1 form

  • Ca. 87,5 gram havremel
  • Ca.87,5 gram quinoamel
  • 50 gram sesamfrø
  • ca. 1 dl. Lunken vand
  • Ca. 1/2 dl olie
  • 1 tsk salt

Alt blandes sammen og æltes godt sammen.

Tærteformen smøres eller beklædes med bagepapir.

Dejen formes i tærte formen og prikkes med en gaffel.

Forbages ved 175 grader i 10-15 minutter.

Derefter kan man putte hvad som helt fyld man har lyst til på 

( feks . Spinat-tomat-aspargs-forårsløg osv osv )

hæld æg( 2-3 stk æg og 1/2-1 dl ris drik) over og i ovn igen.

Gratineret med lidt revet ost ( vegans ost )

Bages I ca.1/2 time ved 175 grader.

 

Desserter:

Banankage

  • 4 modne bananer
  • 2 1/4 dl olivenolie
  • 4 stk æg
  • 4 dl havregryn ( grovvalsede eller finvalsede) hvad man lige har.
  • 1 lille kop chokolade eller rosiner ( hvad man er til.)
  • 2 spsk bagepulver
  • Lidt kanel 

Kagen kan laves I foodprocesser /røremaskine/håndmixer eller i en skål .

Bland æg, olie og bananer til en jævn blanding. 

Hæld rosiner/chokolade i blandingen og rør godt rundt.

Tilsæt havregryn , kanel og bagepulver.

Hæld i en smurt form eller med bagepapir i ( gerne tærteform )

Bages ved 175 grader (varmluft) i ca 35 minutter.

 

Bananmuffins

Ca. 20 stk

  • 200 gram mandler 
  • 200 gram hasselnødder
  • 5 spsk kokosolie
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk vanilje pulver
  • 75-100 gram Tørret frugt hvad man har lyst til at bruge 
  • ( rosiner/ dadler/figner/abrikoser eller andet man lige har)
  • 7 stk æg
  • 4 stk bananer
  • Lidt havsalt
  • Lidt  sort peber

Kør mandler og hasselnødder i en foodprocesser til du har en fin mel.

Derefter tilsættes alle de andre ingredienser og køres godt sammen 

I foodprocesseren til det bliver en god fin jævn dej.

Kommes I muffinsforme og bages ved 160 grader i ca. 25-30 minutter.

Kan vælge at skifte bananerne ud med feks. Blåbær/brombær/hindbær eller andet frugt man lige har.

Man kan også undlade de tørret frugt og putte lidt chokolade i .

 


Bean Brownie

  • 100 gram bønner/ kogt 200 gram ( sorte / røde /hvide eller hvad du her) på dåse
  • eller du sætter i blød dagen før og koger som der står på posen
  • 100 gram mandler
  • 3 stk æg
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 10 stk tørrede dadler
  • 1 banan
  • 60 gram kakao
  • 40 gram smeltet kokosolie
  • 100 gram chokolade 70 %
  • 2 spsk honning
  • Saft og skal af 1 appelsin(øko)
  • 1/2 dl kaffe

Dejen skal helt lavet på foodprocesser eller minihakker og røres med håndmixer.

Blend mandler til mel.

Blend banan, honning, dadler, bønner, appelsin skal / saft og æg sammen til en lind cremet masse.

Bland det med mandelmelet, vaniljepulver, kakao, kokosolie.

Hak chokoladen groft og vend det i massen.

Dejen kommes i en bradepande ( beklædt med bagepapir)25x30

Kagen bages ved 175 grader i ca. 25 minutter

Kan serveres som den er og kan sagtens kommes på køl og holde flere dage på køl

(Den bliver lidt fastere ved at være på køl)


Chokoladekage

  • 400 gram dadler
  • 200 gram mandler
  • 6 spsk kokosolie
  • 6 spsk kokosmel
  • Skal og saft af 1-2 appelsiner
  • 1 tsk vanilje pulver
  • 6-8 spsk kakaopulver
  • 6 stk æg

Mandlerne og dadlerne blendes først  i foodprocesser og derefter blandes alle de andre ingredienser i 

undtagen æggene og det hele køres et par minutter til en jævn masse .

Derefter tilsætter du æggene et ad gangen.

Dejen kommes i en smurt tærteform eller beklædt med bagepapir.

Bages ved ca.160 grader i ca. 35 minutter

Man kan sagtens lave den med andet frugt feks. Æbler også udskifte kakao med kanel.


Fastelavnsboller
12 stk

  • 2,5 dl vand
  • 65 gram ghee ( klaret smør) eller smørbart fra naturli`
  • 85 gram rismel
  • 55 gram maizena
  • 1 spsk honning
  • 4 æg

Start med at blande rismel og maizena i en skål.

Kom vand, fedtstof og honning i en gryde og bring det i kog.

Tilsæt mel blandingen på en gang mens du rører med en træske eller piskeris.

Når blandingen har samlet sig og slipper gryden, tager du den af varmen.

Kom dejen i en røreskål og lad den køle af i ca. 5 minutter

Pisk æggene i et ad gangen, enten med elpisker/køkkenmaskine / foodprocesser eller ske eller piskeris.

Rør godt og grundigt efter hvert æg.

Sæt dejen med en våd ske til 12 boller på bageplade med bagepapir.

Bages i 25/30 minutter ved 175 grader (varmluft) Du må ikke åbne de første 20 minutter, for så vil de falde sammen.

Når bollerne er lysebrune og puffede helt op er de færdige.

Lad bollerne køle af 

Imens kan du lave fyldet 

Fyld

  • Soyapisk 200 ml
  • 200 gram frosne blåbær og 200 gram frosne hindbær
  • (kogt sammen med lidt vanilliepulver og honning)

Pisk soyapisken godt (ligesom piskfløde) 

Når frugterne er kogt godt sammen og kølet ned blandes det sammen.

Bollerne flækkes og fyldet kommes i bollerne og de pyntes med smeltet chokolade.

 

 

 

 

 

 

Havregrynsmuffins
16 stk

  • 6 dl grovvalset eller finvalset havregryn
  • 3 1/2 dl mandeldrik
  • 1 stk æg
  • 3 stk æbler
  • 1  1/2 tsk bagepulver
  • 1-2 tsk vanilje pulver
  • 1 1/2 spsk honning
  • 1 tsk salt
  • 1 dl mandler

Bland havregryn og mandeldrik i en skål og lad det stå at trække i 5-10 minutter.

Tilsæt ægget og riv æblerne groft og rør dem i .

Tilsæt derefter bagepulver/vaniljepulver/honning og salt og rør godt sammen.

Hak mandlerne lidt groft og tilsæt dem i dejen.

Dejen fyldes i muffinsforme gerne op til kanten. 

(gerne de høje man kan købe ellers bare de alm.)

Bages ved ca 180 grader i ca. 25-30 minutter

Holder sig fint i køleskab i 2-3 dage

De er også fryseegnet

God til morgenmad / hurtig snack eller til madpakken.


Hjemmelavet Nutella

  • 500 gram hasselnødder eller cashewnødder ( ristet i ovn så smager de lidt bedre)når hasselnødderne har været i ovn ruller man dem for at få skallerne af.
  • 1 dåse kikærter
  • 1 pose dadler (250 gram)
  • Ca 2 spsk kokosolie
  • 2 spsk kakao pulver
  • Lidt vanilje pulver
  • 1-2 spsk honning( efter hvor sød man vil ha`den )
  • Lidt soyadrik med kakao eller mandeldrik til massen har en god konsistent 

Det hele blendes godt sammen til en god konsistent så det ligner; RIGTIG NUTELLA;

Smages til så det passer til jeres søde tand.


Hjemmelavet is lavet på soya pisk
1 franskbrødform

  • 1-2 soya pisk (piskes godt)
  • Lidt vanlijepulver
  • 6-8 stk dadler
  • Frugt som man har lyst til at putte i …..
  • Frosne bær og frugter alle slags ( husk lige at give frugten et opkog)
  • / banan og chokolade/ kakao og chokolade osv osv

Soyapisken piskes godt ( mere end normal piskefløde).

Dadler og div frugt blendes godt i minihakker eller foodprocesser.

Blandes sammen og smages til og kommes i rugbrødform og fryses.

Man kan også istedet for at bruge soyapisk bruge 1 dåse kokosmælk men kun det tykke .

Kom en dåse kokosmælk i køleskab så det stivner.

Lav isen på sammen måde som med soya pisk.


Pandekagedej

  • 4 stk æg
  • 150 gram boghvede mel
  • 3 dl mandeldrik/ soyadrik med vanilje/ risdrik
  • 1 knsp salt
  • 1 tsk honning
  • 1/2 tsk vanilje pulver
  • Steges i olie eller kokos olie.

Syndigt Chokoladebrud

  • 50 gram kokosflager
  • 50 gram mandler
  • 50 gram pistacienødder
  • 25 gram tørret tranebær
  • 250 gram chokolade 70 %
  • 3 spsk kokosolie

Rist kokosflagerne på en tør pande, til de bliver lidt gyldne.

Hak nødderne groft.

Kom kokos, nødderne og tranebær i et fad 15x20 eller hvad man har.

Læg bagepapir i fadet .

Smelt chokolade over vandbad , rør kokosolien i og hæld det over blandingen.

Sæt fadet  i køleskabet et par timer og når det har sat sig .

Skæres det ud i rustikke stykker.


Sund raw musli barer

  • 250 gram dadler
  • 125 gram grovvalset eller finvalset havregryn
  • 125 gram mandler
  • 2-3 spsk kokosolie
  • Kan godt putte rosiner/tranebær/abrikoser eller andre tørret bær efter egen smag.

Hvis du har en foodprocesser kan du blende dadler og mandler sammen med kokosolie

og derefter putte havregryn i og div tørret frugt og ælt godt sammen til en god masse.

Hvis ikke og du har en minihakker kan du hakke dadler og mandler hver for sig

også blande det hele sammen til en god masse.

Massen er godt klæbrig.

Tryk massen godt ned i en form 15x20 beklædt med bagepapir.

Sættes på køl et par timer, så massen bliver fast.

Skær massen ud i ca. 8 stk muslim barer.

De bliver virkelige lækre hvis du overtrækker dem med chokolade ,

eller bare dypper dem halv i eller bare pynter dem med smeltet chokolade.


Sund snickers barer

  • 200 gram dadler
  • 2 spsk vand
  • 80 gram saltet peanuts
  • 80 gram peanutbutter
  • 120 gram chokolade

Blend dadler og vand godt sammen i en foodprocesser, til den er godt klistret.

Hak de saltet peanuts groft og put det i massen sammen med peanutbutter og rør godt sammen.

Fordel massen i en lille bøtte eller form 10x15 med bagepapir i .

Smelt chokoladen og hæld over massen .

Sæt i fryseren ca 1/2 -1 time og skær den ud i små firkanter.

Kan holdes sig i køleskab i ca 6-7 dage.


Snickers kugler

  • 150 gram dadler
  • 100 gram saltet peanuts
  • 3 spsk peanutsbutter
  • Gerne lidt appelsin saft og skal
  • 100 gram chokolade til overtræk

Hvis du har en foodprocesser kan du bare blande alle ingredienserne sammen og blende godt sammen.

Hvis ikke du har, kan du hakke dadler og peanuts i en mini hakker eller hakke det i hånden. Derefter bland peanutsbutter i og appelsinsaft og skal.

Rul kuglerne og sæt dem på køl .

Smelt chokoladen over vandbad og rul kuglerne i chokoladen .

Stil atter kuglerne på køl og vent til chokoladen er stivnet og spis løs.

 


Æblekage med crumble

  • 6-8 stk madæbler
  • 150 gram Mandler hakket groft/ blendet groft
  • 150 gram kokosmel
  • 150 gram plantesmør eller ghee (klaret smør)
  • Lidt kanel
  • Lidt vanilje pulver
  • Lidt honning

Æblerne skæres i både og lægges i et smurt tærte fad eller ildfast fad.

De forskellige ingredienser blandes godt og puttes over æblerne.

I ovn ved 175 grader i 20-25 min 

Serveres med pisket kokosmælk eller soyapisk.